Fundació Climent Guitart

Activitats

Fundació Barça & FCG

Des de l'any 2019 la Fundació Barça i la Fundació Climent Guitart mantenen un acord de col·laboració per desenvolupar dos projectes socials destinats, d'una banda a la promoció i la inclusió social de joves migrants sense referents adults, i de l'altra a fomentar el benestar emocional de les nenes i els nens que lluiten contra malalties greus, mitjançant el reforç d'emocions positives. El "Campus d'Hostaleria i Esports pel foment de l'ocupabilitat de joves migrats sense referents adults", té com a objectiu que els participants desenvolupin competències que els permetin ampliar les seves expectatives laborals i, alhora, rebin orientació en el seu procés d'integració. Durant vuit dies, el joves reben formació específica de diferents àmbits del món de l'hostaleria impartida per professionals del sector, en col·laboració amb diverses empreses i entitats. L'estada també inclou activitats esportives de la mà dels instructors de la metodologia FutbolNet, el projecte educatiu de la Fundació Barça que utilitza el futbol com a eina sòcioeducativa i de canvi social amb infants i joves. Aquest campus compta amb el suport directe de la Direcció General d'Atenció a la lnfància i l'Adolescència (DGAIA) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Fruit de l'acord amb Fundació Barça i, en aquesta ocasió, amb la col·laboració de la Fundació Enriqueta Villavecchia, neixen les estades de cap setmana de la Fundació Climent Guitart per a 25 nens i nenes que lluiten contra una malaltia greu, i els seus acompanyants (familiars, metges o voluntaris). L'objectiu d'aquestes trobades, és millorar l'estat emocional d'aquest infants i adolescents i fomentar espais d'oci i relació després d'un llarg període d'aïllament del seu entorn.
Amb la pandèmia s'han desenvolupat noves accions virtuals com el Taller ll·lusions que han permès apropar els nens i nenes a diferents activitats lúdiques de la mà de personalitats com Lucrecia, Pilarín Bayés, el Màgic Andreu o Christian Escribà.

Recentment s'han desenvolupat noves iniciatives conjuntes com la Gastroescuela del projecte Gira Jóvenes de Coca-Cola Europacific Partners, amb l'objectiu de millorar l'empleabilitat de joves en risc d'exclusió. És una acció de les dues fundacions juntament amb el CETT-UB, !'Academia Catalana de Gastronomia i Fundació la Caixa.

Més informació

Càtedra Climent Guitart

ORIENTACIÓ, INNOVACIÓ I COMPETITIVITAT AL TURISME DE COSTA

Promoguda per la Fundació Climent Guitart, juntament amb la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Lloret de Mar, la càtedra té per objectiu impulsar i posar en valor la transferència de coneixement turístic tant a nivell nacional com internacional, i especialment de la costa gironina, per orientar estratègies de futur del sector i innovar a partir de la investigació aplicada per millorar-ne la seva competitivitat.
Amb una durada inicial de 4 anys, la Càtedra tindrà seu permanent a Lloret de Mar, a les instal·lacions de la cadena Guitart Hotels amb una partida econòmica de 16.000 per any. Per la seva presidenta, la Càtedra “culmina una de les principals missions de la Fundació Climent Guitart, que és la formació i promoció de professionals del sector, l’emprenedoria, la solidaritat i la cultura, amb la generació d’activitats que ajudin a millorar l’impacte del turisme de manera sostenible i responsable”.
Pel rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi, aquest conveni respon al Pla Estratègic 2030 de la facultat que té, entre el seus objectius, “que la Universitat esdevingui un actor fonamental del territori mitjançant el compromís compartit amb les empreses i institucions gironines”.
L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, reconeix que “portàvem molt de temps treballant per fer realitat aquesta Càtedra que esdevindrà un pont entre el món acadèmic i el professional, que ens permetrà posar en valor la indústria turística, posicionar-nos millor en el món i esdevenir més competitius per mantenir el lideratge turístic de Lloret de Mar”.
Sota la direcció de la catedràtica d’Economia de la UdG, Anna Garriga, la creació de la Càtedra Climent Guitart esdevé un homenatge a la tasca i al lideratge de la família que li dóna nom. Segons Garriga, hi ha “un gran desconeixement de l'economia que envolta el sector turístic, la riquesa que aporta; a les comarques gironines, el turisme de costa representa el 20 % del PIB”. Aquesta Càtedra, remarca, “ajudarà a posar en valor la recerca universitària en l'àmbit del turisme”.

Més informació al web www.catedraclimentguitart.cat

Més informació

Terres CHECK-IN International Hospitality Film Awards

Terres CHECK-IN International Hospitality Film Awards és una iniciativa conjunta de Terres Landscape and Travel Communication i les fundacions catalanes CETT, Climent Guitart i Jordi Comas Matamala.

La proposta del festival Terres CHECK-IN International Hospitality Film Awards sorgeix sota la voluntat de crear comunitat i connectar els diversos actors que formem la indústria de l’Hospitality a nivell internacional, generant un espai de coneixement, intercanvi i tendències de comunicació que pugui ser transferible al sector per millorar l’experiència en un moment on l’audiovisual turístic ha assolit un punt de gran maduresa.

Terres CHECK-IN pretén ser el referent mundial en l’àmbit de l’audiovisual del sector de l’Hospitality i esdevenir aparador de les tendències de màrqueting de les organitzacions que formen la indústria del turisme, l’hoteleria i la gastronomia.

El Terres CHECK-IN International Hospitality Film Awards té prevista la seva realització de forma itinerant entre les seus de les Tres Fundacions col laboradores. En concret, la celebració del 2022 es farà el dia 6 de setembre a Barcelona, a l’ Hotel Alimara, essent amfitriona la CETT Fundació.

La primera edició del Terres CHECK-IN combinarà una cerimònia de lliurament de guardons i de reconeixements professionals amb una vessant formativa i professionalitzadora.

A efectes pràctics, el Terres CHECK-IN esdevindrà el pòrtic del Terres Travel Festival, que celebrarà la seva part professional el dijous 8 i el divendres 9 de setembre de 2022 a Tortosa.

El format del Terres CHECK-IN serà híbrid amb activitats presencials i per streaming.

PROGRAMA

06/09/22
Hotel Alimara (Carrer de Berruguete, 126, Barcelona)

· Study Case + Masterclass + Projecció dels finalistes
· Sopar amb lliurament de guardons

+Info i inscripcions al web del festival

Més informació

Fòrum AEDH

I Fòrum #AEDHVenus de discussió sobre el lideratge de la dona al sector turístic.

El proper diemcres 18 de maig es celebra el I Fòrum AEDH de discussió sobre el lideratge de la dona al sector turístic. #AEDHVenus Véns?
La assistència al Fòrum és gratuïta. Pots assistir també al Dinar amb ponents i convidats adquirint l'entrada addicional.
Organizat per la Asociación Española de Directores de Hotel i la Fundació Climent Guitart i amb la col·laboració de Guitart Hotels, Bequest, CART i l'Agencia EFE.

Entrades aquí

PROGRAMA PROVISIONAL

09.00 Registre i cafè

09:30 Benvinguda
Cristina Cabañas – Presidenta de la Fundació Climent Guitart

09:35 Benvinguda
Manuel Vegas – President AEDH Nacional

09:40 Obertura del Fòrum
Elizabeth Keegan – Directora Lloret Turisme

09:50 Presentació de l'estudi TuriJobs Dona i Turisme
Xavier Martín – CEO i fundador de Turijobs

10:10 La oportunitat del lideratge compartit
Modera: Pilar Monzón - Associada AEDH, Hospitality Advisor Copernicus
María Zarraluqui- Global development VP Meliá Hotels International
Ana Fernández - Chief Communications & Public Affairs Officer a VUELING
Paula Fernández Ochoa - Consultora & Speaker en entorns d'alta competició

11:00 Firechat - Bones pràctiques: L'aposta real pel talent
Patricia Otero – Directora d'ILUNION Accesibilidad Ilunion Hotels
Albert Corbella – National Leader Selection d'Eurofirms

11:20 Lideratge amb nom propi
Meritxell Bautista – CEO de Fibracat i Presidenta de Fibracat TV

11:40 Coffe-Break

12:15 RE-evolución compartida, Sense demanar permís
Eva Ballarin – Industry Expert i Membre del Consell Nacional de Turisme

12:35 Anatomia del lideratge
Modera: Alicia Reina – Presidenta AEDH Baleares, Directora Migjorn Ibiza Suites
Encarna Piñero – CEO Grupo Piñero (pendent confirmació)
Cristina Cabañas – Presidenta Fundació Climent Guitart i Guitart Hotels
Roser Xalabader - Vice-presidenta tercera a la Cambra de Comerç de Barcelona i responsable de Turisme
Joana Amat – Presidenta FIDEM

13:20 Firechat - Pioneres en el lideratge: definint l'estil
Eva Ballarin – Industry Expert i Membre del Consell Nacional de Turisme
Inmaculada Plasencia – Ex Directora General a Meliá Hotels International

13:40 Conclusions per al Full de Ruta Fòrum VENUS
Eva Ballarin – Industry Expert i Membre del Consell Nacional de Turisme

13:55 Cloenda
Roberto Torregrosa – President AEDH Catalunya
Marta Domènech – Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya (pendent de confirmació)

Més informació

Esmorzars Professionals de Turisme

Des d'aquest 2019 la Fundació organitza una sèrie d'esmorzars per a professionals del sector turístic, amb un format més reduït (aforament màxim 35 persones).
En aquestes sessions es tracten tota mena de temes que puguin tenir impacte o interès pel sector.
Totes les sessions s'emeten en streaming a través del canal de Youtube de Fitel Televisión.

Més informació

Tourist Talent Management

El sector turístic es troba en un procés de transformació, repensant el seu model, avaluant els errors del passat i amb les lliçons apreses, per així definir les bases per a un turisme sostenible, responsable, compromès amb la terra i amb els valors d'una nova humanitat.

Sota aquesta perspectiva neix un nou punt de trobada: TTM – Tourist Talent Management.

La TTM, organitzada per la Fundació CETT, la Fundació Climent Guitart i la Fundació Jordi Comas, juntament a l'Agencia EFE, té com a finalitat promoure el debat i la reflexió entre els diferents grups d’ interès vinculats amb la gestió del capital humà i el talent en el sector turístic, en benefici del desenvolupament sostenible i responsable del turisme, i contribuint de manera activa a la millora de la competitivitat turística i la seva recuperació.

Té com a Patrocinadors Globals a Eurofirms Group i Turijobs; com a Col·laboradors, a AEDH-Asociación Española de Directores de Hotel i KTC Global; i com Col·laboradors Institucionals al Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'OMT-Organització Mundial del Turisme, la Cambra de Comerç de Girona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

La TTM, que recull el testimoni de la BTM 2021 en aquest àmbit, persegueix impulsar l'excel·lència turística basada en pautes innovadores de gestió del talent en les organitzacions i empreses turístiques, que contribueixin a la diferenciació d’empreses i destinacions i a la consolidació del turisme com un sector estratègic per al país.

Impulsa la creació i l'intercanvi de coneixements entorn el desenvolupament del capital humà i la promoció de les millors pràctiques en àmbits com ara la governança empresarial i les persones, les relacions laborals, la capacitació, l’atracció i fidelització del talent, l’emprenedoria, l’ètica, la responsabilitat, la inclusió i el desenvolupament sostenible en turisme.

Amb una celebració rotatòria entre les diferents seus dels organitzadors (Barcelona, Lloret de Mar i Platja d’Aro), la TTM pretén també promoure, crear, enfortir i expandir vincles i compromisos entre els grups d’interès del turisme que contribueixin a crear un marc de col·laboració que identifiqui, defineixi i impulsi accions per a desenvolupar l’objectiu de posicionar Catalunya com a referent turístic internacional, en la capacitació i promoció dels líders del futur.

+ Informació i inscripcions aquí.

Descarrega el programa aquí.

Més informació

Business Tourism Market

El Business Tourism Market (BTM) és un espai de debat i d’intercanvi de coneixements sobre la indústria del turisme. El fòrum està promogut i organitzat per la Fundació Climent Guitart, que perpetua la memòria de l’empresari lloretenc; per l’Agència EFE, agència de comunicació i de servei de notícies internacional, i per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Després de l’exitosa primera edició sota el títol És hora de canviar!, el segon lliurament del BTM ens proposa anar Del canvi a la transformació. El fòrum ofereix una jornada de ponències amb experts i professionals del sector turístic que centraran les seves intervencions, sobretot, en qüestions com la innovació, la tecnologia, la gastronomia o la seguretat al sector travel.

La segona edició se celebrarà el dijous 3 d’octubre de 2019, a la Sala Palas Atenea del Guitart Central Park Aqua Resort de Lloret de Mar. Durant la jornada s’oferiran diverses ponències, taules rodones i debats, que conclouran amb un dinar de networking.

El Business Tourism Market rep el suport de La Fundació La Caixa, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de Lloret de Mar. També compta amb la col·laboració de Vueling, UNDATIA comunicació, Hosteltur com a Media Partner, 360 Totalweb, The Earthnauts, Visyon i Guitart Hotels.

Més informació i inscripcions a btm-fcg.com

Més informació

Premis Climent Guitart

Amb la finalitat d’honorar la memòria de Climent Guitart, els premis s’atorguen des de l’any 2015. Els premis es centren en quatre àmbits en què Climent Guitart va fonamentar bona part de la seva vida professional i personal: la formació, l'emprenedoria, la solidaritat i la música.

Premi a la Formació en Turisme i Hostaleria
S'atorga a l'estudiant amb millor nota del Cicle Formatiu d'Hostaleria i Turisme de l'Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar. El jurat també li atorga una beca al CETT, Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, perquè continuï els seus estudis en un curs de Formació Superior de Cuina i Gastronomia. En l'edició de 2015 es va atorgar a l'estudiant Pol Monja Pérez, el 2016 a Víctor Manuel Córdoba i, el 2017 a Antoni Valhondo.

Premi a la Solidaritat
S'atorga a una persona o organització que hagi desenvolupat un projecte solidari destacat durant l'últim any. En l'edició de 2015 es va premiar la Fundació Banc dels Aliments, l’any 2016 a Roca Brothers Foundation i, l’any 2017, a Proactiva Open Arms.

Premi a l'Emprenedoria a la Costa Brava - Pirineu de Girona
S'atorga a una entitat, organització o persona que hagi desenvolupat un projecte emprenedor al territori de la Costa Brava - Pirineu de Girona i compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L’edició de 2015 va premiar el Celler La Vinyeta, de Mollet de Peralada, l’any 2016 la productora Visual 13 i, el 2017, Marc Casadellà, per la creació d’un dels primers Pitch & Putt de Catalunya, al municipi de Gualta, i el seu projecte sostenible Burricleta.

Premi a la Música
S'atorga a un artista per la seva trajectòria en el món de la música. L'edició de 2015 va premiar la cantant Luz Casal, el 2016 la soprano Ainhoa Arteta i, el 2017, el cantautor Antonio Orozco.

Més informació

Sopar de Dones Solidàries

El Sopar de Dones Solidàries és una iniciativa nascuda l’any 2007 per recaptar fons pel programa ‘Molt x Viure’, de l’AECC- Catalunya Contra el Càncer, que dona suport a dones diagnosticades de càncer de mama amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida a través de l’atenció psicològica, activitats d’oci i voluntariat testimonial.

L’esdeveniment està organitzat conjuntament amb la junta local de Lloret de Mar de l’AECC – Catalunya Contra el Càncer. La vetllada ha reunit, en cadascuna de les seves edicions, unes 300 dones que mostren el seu suport a les diagnosticades amb la malaltia i que lluiten per vèncer-la.

Entre les assistents d’edicions anteriors, hi figuren dones reconegudes del món de la música, l’esport, la política o l’art, com Soraya Arnelas, Anna Tarrés, Pilarín Bayés, Lucrecia, Ana Boadas, Luz Casal, Ivana Miño, Montse Folch, Sor Lucía Caram, Carme Ruscalleda, Alejandra Prat, Magda Oranich, Ona Carbonell o Helena Rakosnik, entre moltes altres. Fins el moment, més de 3.000 dones han volgut col·laborar i participar activament en aquesta iniciativa, posant cara i veu a la lluita contra el càncer.

Més informació

Concerts Solidaris

La Fundació inclou entre les seves activitats l'organització de concerts solidaris.

Horst Sohm, director de l’Orquestra de Cambra Johann Strauss, torna el divendres 12 d’agost a Lloret de Mar per oferir, per desè any consecutiu, un concert benèfic a favor de la Fundació Climent Guitart. Enguany és el Concert per la Pau.

L’actuació, organitzada per la Fundació Climent Guitart, començarà a les 20.30 i tindrà un preu de 20€ en forma de donatiu. Els fons es destinaran al programa per la pau de la Fundació Convent de Santa Clara de Sor Lucía Caram i a les diferents accions socials de la Fundació Climent Guitart, que centra la seva activitat en el foment i desenvolupament del turisme, així com contribueix al benestar general d’aquells sector de la població que són especialment vulnerables.

Sohm ha dirigit diverses orquestres, com la de París, la Mozart Festival i la Copernicus; i ha participat en prestigiosos festivals com els d’Hamburg, Berlín, París, Innsbruck o Santander. Durant els Jocs Olímpics del 92 va estrenar l’obra “Concert d’Empúries” per l’arribada de la torxa Olímpica a Catalunya.

Més informació

Recapte Solidari

Cada any, coincidint amb les dates de les festivitats nadalenques, la Fundació Climent Guitart organitza un esdeveniment de recaptació solidària amb l'objectiu d'ajudar els col·lectius més vulnerables. La recaptació pot ser d'aliments bàsics i joguines.

Aquesta activitat solidària es desenvolupa a Lloret de Mar, en concret, a l'Hotel Guitart Central Park Aqua Resort de Guitart Hotels.

Més informació