Fundació Climent Guitart

Entrevista d’El Punt Avui a Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart

14/10/2018

El periodista Jordi Ferrer va entrevistar a Cristina Cabañas, persidenta de la Fundació Climent Guitart el passat 24 de setembre pel Punt Avui en l’edició de Girona. La notícia porta per títol “La Fundació Climent Guitart s’implica en la millora turística de Lloret“.

La presidenta de la Fundació Climent Guitart de Llo- ret de Mar, Cristina Caba- ñas, considera que l’entitat és un agent més per actualitzar l’esforç que fan empresaris i administracions per actualitzar el poble com a destinació turística. “Penso que la Fundació pot ajudar a millorar la imatge i potenciar el que es treballa en diferents àmbits, com ara en el Gremi d’Hostaleria de Lloret.”

La Fundació va néixer al maig. En el seu patronat, hi ha l’Ajuntament de Lloret, la Cambra de Comerç de Girona i la Federació d’Hostaleria de Girona, entre d’altres. “La fundació vol perpetuar la seva feina”, afirma Cabañas en record del seu marit, l’empresari Climent Guitart, que va morir el 2014 a 62 anys per una malaltia.

Cabañas (Lloret, 1974) assenyala que els eixos de la fundació són la formació en turisme i la solidaritat. Per això, la intenció és ampliar les beques Climent Guitart que concedeixen des del 2014. “Es paguen els estudis universitaris a l’alumne que ha obtingut la millor nota. Si la fundació creix, crec que podem donar més beques i potenciar el talent que comença perquè pugui accedir a millors estudis.” El lliurament dels premis serà el 8 de novembre.

Abans, la fundació i l’agència Efe a Girona organitzen la primera edició del primer Business Tourism Market (BTM) –el mercat del negoci del turisme–, que tindrà lloc el dijous 18 d’octubre a l’hotel Guitart Central Park. “Vol ser una jornada de debat en innovació i turisme de sol i platja i com Lloret pot fer coses per millorar.”

Turisme familiar

Cabañas, llicenciada en farmàcia i diplomada en òptima i optometria, és la presidenta de la cadena Guitart Hotels, que ha treballat els darrers anys especialment en el turisme familiar. “El 50% de la nostra clientela ja és d’aquest tipus”, diu. Alguns dels seus hotels tenen parc aquàtic, que ha decorat la dibuixant vigatana Pilarín Bayés.

Cabañas és presidenta del Club d’Economia de Lloret, patrona de la fundació Jordi Comas i de la fundació Aspronis i autora de sis contes, entre d’altres facetes. Dimarts, en la presentació del BTM, el batlle lloretenc, Jaume Dulsat, va dir que és “[Cabañas] una persona tremendament solidària”.