Fundació Climent Guitart

I Edició Premis Climent Guitart

25/06/2015 | Hotel Guitart Monterrey (Lloret de Mar)

Guitart Hotels celebra els seus 60 anys amb la primera edició dels Premis Climent Guitart

 

  • Durant la celebració s’ha fet l’entrega dels I Premis Climent Guitart en quatre categories: la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música.
  • Artur Mas, després de fer entrega dels premis, ha destacat que “la Costa Brava representa el segon destí de Catalunya…”
  • El sopar ha comptat amb un menú gastronòmic dissenyat pels xefs David García, Harry Víding i Pep Abós, que han acompanyat els còctels de Javier de las Muelas.

Guitart Hotels, grup hoteler format per 9 establiments arreu de Catalunya, ha commemorat el seu 60è aniversari en un acte a l’Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar. La celebració ha comptat amb l’entrega dels I Premis Climent Guitart, centrats en la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música.

Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels, ha explicat que “la commemoració d’aquests 60 anys representen un punt i seguit per a Guitart Hotels”, i ha destacat “que l’expressió de la simbiosi entre el passat i el futur és la convocatòria dels I Premis Climent Guitart”.

De la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha subratllat “el caràcter emprenedor i visionari de Climent Guitart, qui va impulsar el turisme a la Costa Brava”. També ha recordat que “actualment la Costa Brava és el segon destí més visitat a Catalunya…”.

El sopar ha comptat amb un menú gastronòmic inspirat amb els plats de la dècada de 1950 -quan va néixer Guitart Hotels- dissenyat per David García, guanyador del Top Chef d’Antena 3 de l’última temporada, Harry Víding, xef del restaurant Sant Pere del Bosc i Pep Arbós, xef executiu de l’Hotel Guitart Monterrey. Els còctels s’han servit al nou Bar Hemingway by Javier de las Muelas, que l’Hotel Guitart Monterrey acaba d’estrenar.

L’acte presentat per Josep Puigbó ha comptat amb altres personalitats del país com Pilarín Bayés, il·lustradora i ninotaire catalana, Antón Costas, president del Cercle d’Economia, Luz Casal, cantant gallega d’èxit internacional, Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, Lucrecia, actriu i cantant cubana, Enric Masip, destacat jugador d’handbol i Josep Maria Piqué, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Primera edició dels Premis Climent Guitart

Els Premis Climent Guitart, de caràcter anual, tenen com a finalitat honorar la memòria de l’hoteler Climent Guitart i Pascual, en quatre àmbits en els quals va fonamentar bona part de la seva vida professional i personal: la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música.

El jurat dels I Premis Climent Guitart està format per la Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels, com a presidenta; Maria Abellanet, consellera delegada del Grup CETT; Eugènia Bieto, directora general d’ESADE Business Law & School; Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària la Caixa; Juli Guiu, president de Clipper’s Music; Marian Muro, directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya; Cristina Pinto, tècnica d’educació de l’ajuntament de Lloret de Mar; Josep Puigbó, periodista, director general d’UNDATIA Comunicació i Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Els deu membres del jurat han acordat, per unanimitat, tots els premiats dels quatre àmbits. El primer que s’ha entregat ha estat el Premi a la Formació en Turisme i Hostaleria, vinculat a l’estudiant amb millor nota del Cicle Formatiu d’Hostaleria i Turisme de l’Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar, del curs 2014-2015, a Pol Monja i Pérez. El jurat també li ha atorgat una beca al CETT, Campus Internacional de turisme, hostaleria i gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, perquè continuï els seus estudis en un curs de Formació Superior de Cuina i Gastronomia.

El jurat també ha acordat donar el Premi a la Solidaritat al Recapte Costa Brava 2014 del Banc dels Aliments de les comarques de Girona, que va aconseguir recaptar 100 tones d’aliments a 16 localitats de la Costa Brava, transmetent els valors de la campanya L’estiu no fa vacances a residents i turistes. Frederic Gómez, president del Banc dels Aliments de les comarques de Girona, ha recollit el premi.

Pel que fa al Premi a l’Emprenedoria a la Costa Brava – Pirineu Girona, vinculat al Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el jurat l’ha atorgat al Celler La Vinyeta, destacant la seva implicació per fomentar el turisme enològic a través de les seves Experiències. Josep Serra, enòleg i propietari, ha recollit el premi. Per últim, s’ha entregat el Premi a la Música, que el jurat ha atorgat a la cantant Luz Casal per la seva trajectòria lligada al rock, balades i els boleros. El jurat ha destacat el seu caràcter lluitador, molt admirat per Climent Guitart.

60 anys de Guitart Hotels

Les línies de negoci de Guitart Hotels han anat sempre molt vinculades al turisme familiar, esportiu, de negocis i cultural. La família Guitart va viure els orígens del boom del turisme de la Costa Brava amb la inauguració del seu primer establiment, l’Hotel Mar Brava, situat a Tossa de Mar, l’any 1955. Al cap de 10 anys, amb la incorporació de l’Hotel Guitart i l’Hotel Rosa de Lloret de Mar, Guitart Hotels es va constituir com a grup hoteler.

A partir de l’any 1983, Climent Guitart, recent format a ESADE i a la Universitat de Harvard, agafa el relleu generacional de l’empresa i assumeix la presidència de Guitart Hotels. Aleshores es van anar incorporant diferents hotels al grup, com l’Hotel Guitart Club Goya, que va representar la primera aposta de l’empresa pel turisme esportiu, el Guitart Central Park Hotel, que va ser el primer ressort de la Costa Brava (1985), o l’Institut GEM, primer Wellnes & Spa a Lloret que introdueix el concepte de la salut al turisme.

Climent va desenvolupar diversos projectes pel turisme com van ser el Poble Espanyol, com a parc temàtic junt a Pascual Maragall; i també fou un dels ideòlegs del Maremagnum de Barcelona, zona d’oci, lleure i esportiva. Mentrestant, el grup Guitart Hotels s’anava obrint mercat a Almería (Hotel Alboran), a Marbella (Apartaments Guitart Royal Garden), i a Cuba, on Climent tenia acords per la promoció turística i hi gestionava tres hotels.

L’any 1994 es va inaugurar el Guitart Grand Passage a Barcelona, el primer hotel de caràcter urbà de Guitart Hotels. A partir dels anys 2000, el grup va fer diverses reformes als seus establiments i es va adaptar a les noves tecnologies, com la gestió de reserves a través de les pàgines web. L’any 2004 es va inaugurar l’Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar, que va significar el primer hotel de cinc estrelles del grup. Un any més tard es fa la reobertura del Casino de Lloret, situat al costat del darrer hotel. A partir del 2007 Guitart Hotels arriba als Pirineus, concretament a la Molina i a Masella.

Actualment, el grup hoteler compta amb 9 establiments, repartits per tota la geografia catalana: a Barcelona, hi trobem el Guitart Grand Passage****; als Pirineus el Guitart Termes La Collada ****superior, a Masella, i el Guitart la Molina Aparthotel & Spa ****, a La Molina; i a Lloret, on el grup hoteler hi té el cor de la seva activitat i la gestió de l’empresa, hi trobem el Guitart Gold Central Park Resort & Spa****, el Guitart Central Park Resort & Spa***, el Wellness & SPA Insitut GEM***, l’Aparthotel Guitart Central Park & Spa***, el Guitart Rosa*** i el Guitart Monterrey*****.