Fundació Climent Guitart
Climent Guitart
La fundació
El patronat
Transparència

Climent Guitart

Climent Guitart, segona generació de la família Guitart, va assumir el 1983 la direcció de la cadena hotelera Guitart Hotels, fundada el 1955 a Tossa de Mar. El negoci familiar va arrencar en ple boom turístic de la Costa Brava i, des dels seus inicis, es va vincular al turisme familiar, esportiu, de negocis i cultural.

Format a ESADE i a la Universitat de Harvard, Climent Guitart va anar incorporant diferents hotels al grup, com l’Hotel Guitart Club Goya, que va representar la primera gran aposta de l’empresa pel turisme esportiu; el Guitart Central Park Hotel, el primer resort de la Costa Brava (1985) o l’Institut GEM, el primer Wellnes & Spa de Lloret de Mar, pioner en vincular el concepte de salut amb el de turisme.

Climent Guitart va desenvolupar diversos projectes turístics, com el parc temàtic del Poble Espanyol de Barcelona. També va ser un dels ideòlegs del Maremàgnum, en el seu moment la innovadora zona d’oci, lleure i esport de la capital catalana. Paral·lelament, Guitart Hotels va anar obrint mercats a Almería, Marbella i, fins i tot, a Cuba, on va liderar programes per la promoció turística. A l’illa caribenya va gestionar tres hotels i Climent Guitart es va convertir en un dels primers empresaris estrangers que va poder fer-hi negocis.

L’any 1994, la cadena va inaugurar el Guitart Grand Passage a Barcelona, el primer hotel urbà de Guitart Hotels. Uns anys més tard, va obrir, completament renovat, l’Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar, el primer hotel de cinc estrelles del grup, que va significar també la reobertura del Casino de Lloret. Durant tots aquests anys de la seva gestió, Guitart Hotels va ampliar el negoci als Pirineus, amb els apartaments Guitart La Molina.

La fundació

Fundada al maig de 2018, la Fundació Climent Guitart és una entitat sense ànim de lucre que mostra la cara més solidària de Guitart Hotels. Fa honor al Sr. Climent Guitart, qui va presidir aquest grup hoteler durant més de 30 anys.

La Fundació, amb la intenció de preservar el compromís del Sr. Guitart i el seu llegat, té per objecte el foment i el desenvolupament del turisme en tots els seus àmbits, i especialment centrat en la formació de professionals per al sector, així com la seva promoció.

Per altra banda, la Fundació també vol contribuir al benestar general de las persones a partir de la col·laboració i cooperació amb el desenvolupament de sectors de la població que, per motius econòmics, geopolítics o socials, siguin especialment vulnerables.

El patronat

La Fundació Climent Guitart la formen les següents persones:

Presidenta: Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels
Vicepresident: Pere Cabañas, director de màrqueting digital de Guitart Hotels
Secretari: Santiago Ballester, advocat
Tresorer: Roberto Torregrosa, director general de Guitart Hotels
Director: Enric Dotras, president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar

Vocals:
Maria Abellanet, consellera delegada del Grup CETT
Jorge Amer, assessor i consultor d’hotels i creuers
Concha Arias, notària de Lloret de Mar
Pilarín Bayés, il·lustradora i ninotaire
Eugènia Bieto, directora general d'ESADE Business Law & School
Pere Cornellà, president de Cafès Cornellà
Allah Dah Raja, gerent de Lloret Trading
Josep Maria Dalmases, president de l’OAK

Antonio Escudero, president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona
Juli Guiu, president de Clipper's Music
Carme Hospital, presidenta d’Aromar Hotels & Restaurants
Marian Muro, directora general de Turisme Barcelona

Cristina Pané, presidenta de l’AECC de Lloret de Mar.

Cristina Pinto, directora dels serveis educatius de l'Ajuntament de Lloret de Mar
Josep Puigbó, periodista, director general d'UNDATIA comunicació
Martí Sabrià, gerent de Costa Brava Centre

A més, en representació dels respectius organismes:
Ilm. alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar
Membre de la junta directiva del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar
President del Rotary Club de Lloret de Mar

Secretari del Club d'Economia de Lloret de Mar

Transparència

Phasellus nec viverra lacus. Sed in tortor eget arcu tincidunt consectetur sit amet sit amet lorem. Praesent ut ante vitae arcu sagittis mattis at ac nulla. Nulla nibh ex, malesuada aliquet nulla ut, convallis eleifend velit. Curabitur eu consectetur ligula. Vestibulum ut gravida nulla. Mauris pretium urna at risus mollis posuere.

Quisque ipsum lectus, dictum eu tellus sed, tempus aliquam dui. Vivamus tristique urna sed dui dignissim molestie. Morbi malesuada orci eget iaculis posuere. Pellentesque vel nibh id velit fermentum lacinia vel in turpis. Vestibulum tristique non dolor ac ullamcorper. Etiam vel libero vel elit pulvinar pharetra.

Estatuts

Bases legals

Estatuts